Övrig Info


''INLEDNING.

''Det finns nĂ€stan ett oĂ€ndligt antal olika tester, allt frĂ„n veckotidningarnas snabbtester till mycket omfattande tester som görs pĂ„ en professionell nivĂ„ i arbetslivet. En del tester görs för att godkĂ€nna eller icke-godkĂ€nna en person – hĂ€r har vi sĂ„dana tester som görs nĂ€r man söker in till exempelvis högskolor. Andra tester har som uppgift att ge en beskrivning av nĂ„got och har inget att göra med att ett testresultat medför ett godkĂ€nnande eller ej.

De tester du hittar pÄ PARTNERTESTING.NU tillhör den senare kategorin. Ditt testresultat ger en beskrivning av hurdan du Àr, tÀnker och agerar pÄ kÀrlekens omrÄde. Har du letat efter ett detaljerat men ÀndÄ lÀttöverskÄdligt relationstest eller matchningsverktyg har du nu hittat rÀtt.

Viktigt att tĂ€nka pĂ„ Ă€r att det inte förekommer nĂ„got ”rĂ€tt” eller ”fel” i detta sammanhang. Man kan inte sĂ€ga att nĂ„gon har ett ”bra” testresultat pĂ„ sitt RelationStyle-test, pĂ„ samma sĂ€tt som man inte kan sĂ€ga att nĂ„got resultat Ă€r ”dĂ„ligt”.

Men nĂ€r det kommer till förhĂ„llanden, bĂ„de bland vĂ€nner och i kĂ€rlekslivet, Ă€r Ă„sikter och omdömen vĂ€ldigt vanliga. Hur mĂ„nga har inte fĂ„tt höra att de Ă€r för slarviga med pengar, stĂ€ller för höga krav pĂ„ sin partner eller Ă€r för kĂ€nsliga osv? Och dĂ„ kan man naturligtvis stĂ€lla frĂ„gan: ”För kĂ€nslig i jĂ€mförelse med vad?” Och dĂ„ blir antagligen svaret: ”För kĂ€nslig i förhĂ„llande till vad den andre personen tycker Ă€r lagom.” Detta Ă€r helt och hĂ„llet subjektivt och det finns nĂ€stan lika mĂ„nga Ă„sikter om hur man ska vara som det finns mĂ€nniskor. Det som har betydelse Ă€r vad just du tycker om dina egna egenskaper och hur bra du kan fĂ„ dessa att passa ihop med en eventuell partners egenskaper. Det Ă€r egentligen bara du sjĂ€lv som kan ta dig rĂ€tten att sĂ€ga att du Ă€r för mycket eller för lite av det ena eller det andra. SjĂ€lvklart fĂ„r vĂ€l andra ha Ă„sikter om ditt sĂ€tt, men om det ska till en förĂ€ndring sĂ„ mĂ„ste du sjĂ€lv hĂ„lla med och vilja Ă€ndra pĂ„ nĂ„got.

BĂ„de RelationStyle och LoverStyle mĂ€ter 20 olika omrĂ„den. Det kan hĂ€nda att ditt resultat ligger mycket högt pĂ„ vissa omrĂ„den och mycket lĂ„gt pĂ„ andra. Om detta Ă€r bra eller dĂ„ligt Ă€r det du sjĂ€lv som avgör. SĂ€g, som exempel, att du skulle hamna mycket lĂ„gt pĂ„ egenskapen ”kĂ€rleksfull” i RelationStyle-testet. Ja, dĂ„ Ă€r du antagliten inte den kramiga typen. Detta kan varken sĂ€gas vara bra eller dĂ„ligt. Det mĂ„ste stĂ„ i förhĂ„llande till nĂ„gons Ă„sikt. TĂ€nk dig att du har en partner som Ă€r mycket ”kramgo” och ömsint. Han eller hon skulle troligen tycka att du Ă€r aningen kylig och kramas för lite och hĂ€r skulle det kunna bli viss friktion eller frustration i förhĂ„llandet. Om du Ă„ andra sidan har en partner som sjĂ€lv inte har sĂ€rskilt stort behov av kel och smek sĂ„ anser nog han/hon att du Ă€r perfekt i detta avseende. Det blir samma sak för en person som fĂ„r mycket höga poĂ€ng pĂ„ ”kĂ€rleksfull”. Det kan fungera jĂ€ttebra med en partner som sjĂ€lv Ă€r likadan, men en person som Ă€r mer kall i detta avseende skulle sannolikt tycka att den mycket kĂ€rleksfulla personen Ă€r för klĂ€ngig och kelsjuk.

SÄ nÀr du tittar pÄ ditt eget eller andras testresultat, hÄll i minnet att mÀnniskor tycker olika och att det som den ene tycker Àr en fördel kan den andre tycka Àr en nackdel.


''HUR MAN KÖPER OCH GÖR ETT TEST:

Klicka pĂ„ Knappen ”Köp Test”. Det finns tvĂ„ tester att vĂ€lja mellan, RelationStyle och LoverStyle. Du kan vĂ€lja mellan att köpa ett test, eller ett paket med tvĂ„ tester.

Det finns 3 olika sÀtt att betala; kort, telefon eller faktura. Betalningen administreras av Payer AB som tillhandahÄller ett mycket sÀkert betalningssystem. Det gÄr snabbt att fylla i uppgifterna och omedelbart efter det att du skickat ivÀg bestÀllningen skickas inloggningsuppgifter till den e-mailadress du uppgivit. Redan efter nÄgra minuter kan du vara igÄng med att besvara frÄgorna. NÀr du besvarat samtliga frÄgor kommer du att direkt kunna ta del av ditt omfattande resultat.


''PRESENTATION AV RESULTATET:

Ditt analysresultat presenteras grafiskt i olika diagram och kurvor samt i textform. Inga enskilda svar pÄ frÄgorna redovisas utan endast totalsumman pÄ varje mÀtomrÄde.

Analyssystemet Àr uppbyggt sÄ att en jÀmförelse av ditt resultat kan göras med en annan person, vanligtvis en partner. Skillnaderna inom de olika mÀtomrÄdena presenteras i olika diagram och utgör ett utmÀrkt underlag för samtal och diskussioner. Denna dubbla partneranalys leder med stor sannolikhet till en ökad förstÄelse partnerna emellan.

Eftersom analysresultatet presenteras i flera diagram kan det lite tid och engagemang att sÀtta sig in i dem. Men pÄ sÄ vis hjÀlper dig Partnertestings testsystem att trÀnga ner pÄ djupet och ge dig en nyanserad och detaljrik bild av dig sjÀlv och din partner. Man kan ocksÄ se det som verktyg i konsten i att utveckla sig sjÀlv som partner. Observera att presentationen av dina svar genom de diagram och sammanstÀllningar som gjorts Àr en tolkning av testets konstruktör och att giltigheten inte Àr större Àn vad du sjÀlv anser att den Àr. PÄ sÄ vis Àr det du sjÀlv och pÄ ditt eget ansvar du utvÀrderar resultatet.

Viktigt: NĂ€r du tar del av nĂ„gon annans analysresultat och inser att detta pĂ„ vissa punkter avviker en hel del frĂ„n ditt eget analysresultat Ă€r det naturligt att du kĂ€nner dig argumentationslysten. HĂ€nder detta Ă€r det viktigt att du inte sĂ€tter igĂ„ng och kritiserar din partner. Syftet med Partnertestings testsystem Ă€r att öka förstĂ„elsen och toleransen av sig sjĂ€lv och av en annan mĂ€nniska, inte att bevisa att man ”har rĂ€tt”.

Exempel: LÄt oss sÀga att din entusiasm stukats rejÀlt av motgÄngar och besvikelser i livet. Din partner dÀremot ligger högt pÄ denna mÀtpunkt. Att bli anklagad för att vara en pessimist Àr ju inte sÄdant som hjÀlper en mÀnniska att komma över sÄdant som han eller hon varit med om och kanske inte ens Àr riktigt medveten om. Ha detta i ditt medvetande dÄ du tar upp saker i analysresultaten med din partner.


TESTRESULTATENS TILLFÖRLITLIGHET:

Till skillnad frÄn mÄnga andra tester pÄ marknaden Àr frÄgorna i Partnertestings tester relativt lÄnga och klargörande. PÄ sÄ vis krÀver de lite mer av dem som gör ett test, man behöver ofta tÀnka till lite grand. Det tar dÀrför drygt en timme för de flesta mÀnniskor att slutföra frÄgorna. Den stora fördelen med de lÀngre frÄgestÀllningarna Àr att svaren blir mer analyserade och exakta.

RelationStyle- och LoverStyle-testerna Ă€r sĂ„ kallade sjĂ€lvskattningstest. Det innebĂ€r att personen som gör ett test bedömer sig sjĂ€lv nĂ€r det gĂ€ller hur han eller hon Ă€r och agerar i olika situationer. Naturligtvis kan en annan mĂ€nniska ha en annan syn pĂ„ hur det Ă€r med detta. Men om en person besvarar en frĂ„ga sĂ„ som han eller hon ser pĂ„ den, dĂ„ kan man ju anta att det Ă€r den personens verklighet, och kommer att agera utifrĂ„n den. Vill en person ”spetsa till” sitt resultat sĂ„ Ă€r ju det fullt möjligt. Men vem Ă€r det dĂ„ man lurar? En sak Ă€r i alla fall sĂ€ker, och den Ă€r att resultatet inte kommer att stĂ€mma med den bild de mĂ€nniskor ger som kĂ€nner personen i frĂ„ga.

En annan anledning till att ett resultat kan avvika frÄn hur en person ser pÄ sig sjÀlv jÀmfört med hur en annan person bedömer saken, Àr att personen som gör ett test kanske Àr lite ovan nÀr det gÀller att bedöma sig sjÀlv. Men det Àr ju just det som testerna Àr till för, att öka sin sjÀlvinsikt och diskutera sina vÀrderingar med andra. VÄr erfarenhet sÄ hÀr lÄngt visar dock pÄ en mycket stor samstÀmmighet mellan testresultaten och de testade personernas egen uppfattning om sig sjÀlva, samt vad deras partners anser Àr korrekt.


ANVÄNDNINGSOMRÅDEN:

Tanken Àr att du som singel, eller i en relation skall fÄ en intressant inblick i ditt eget och din eventuella partners sÀtt att tÀnka och agera i en relation, och framför allt, att ni ska fÄ mycket att prata om och diskutera.

Just i inledningsfasen nÀr ett nytt förhÄllande hÄller pÄ att skapas brukar de flesta mÀnniskor ha ett stort intresse av att fÄ veta mer om sin partner samt de likheter och olikheter som existerar. Detta kan vara en vÀldigt bra tidpunkt att ta sig tid att sÀtta sig ner och fylla i ett test. FrÄn vÄr sida rekommenderar vi dÄ att börja med RelationStyle.

Är man för tillfĂ€llet singel gĂ„r det alldeles utmĂ€rkt att göra ett test för att se hur man Ă€r och vilka vĂ€rderingar man har. MĂ„nga frĂ„gor handlar visserligen om relationen till sin partner. Men om du Ă€r singel och inte har ett förhĂ„llande med nĂ„gon, sĂ„ förestĂ€ller du dig i en tĂ€nkt relation. Du svarar alltsĂ„ som om du hade en partner och svarar utifrĂ„n detta.

TÀnker man pÄ hur man varit i en tidigare speciell relation nÀr man besvarar samtliga frÄgor kommer naturligtvis resultatet att visa hur man var i just den relationen. Har man bearbetat den relationen har man sannolikt utvecklat sig och förÀndrat sig vilket innebÀr att ens resultat inte stÀmmer med hur man Àr idag.

Svarar man som man skulle vilja vara men vet att man inte Àr, sÄ baseras ju resultatet pÄ ett önsketÀnkande. Svarar man som man tror att andra förvÀntar sig att man skall vara, sÄ kommer man ju inte att kunna vara sig sjÀlv i en kommande relation. Matchningen mot en eventuell partner kommer inte att stÀmma speciellt vÀl och man har dÀrför inget att vinna pÄ att svara pÄ detta vis.

Det bÀsta Àr att svara sÄ som man anser sig vara i dag, realistiskt och uppriktigt. Man kanske kan sÀga att man skall svara sÄ som man vill vara och vet att man kan och vill leva upp till i praktiken.

Det gÄr alldeles utmÀrkt att matcha sitt resultat mot nÄgon av ens vÀnner som ocksÄ gjort samma test. PÄ sÄ vis kan man diskutera hur man ser pÄ olika saker nÀr det gÀller relationer. Speciellt intressant Àr det att titta pÄ diagrammet VÀnskap som ingÄr i RelationStyle. Ligger de olika staplarna i detta diagram pÄ en jÀmn nivÄ nÀr man matchar sitt resultat mot en god vÀn finns det en stor chans att personkemin stÀmmer bra.

Det finns ytterligare ett mycket intressant anvĂ€ndningsomrĂ„de för Partnertestings RelationStyle och LoverStyle-tester. Är man intresserad av vidareutveckling kan man fylla i frĂ„gorna vid tvĂ„ olika tillfĂ€llen med visst tidsmellanrum och följa sin egen utveckling. Genom att göra om testet, t ex 6 mĂ„n senare, kan man jĂ€mföra det senare resultatet med det tidigare. Skillnaderna i ens vĂ€rderingar kommer att tydligt visa sig i de olika staplarna och kurvorna i diagrammen.


TESTSYSTEMETS BAKGRUND:

MÀnniskor har i alla tider sökt kontakt med andra i syftet att finna en partner. Kontaktannonser har funnits i tidningar under större delen av 1900-talet. Med Internets genombrott har datingsiter vuxit upp som svampar ur jorden och blivit omÄttligt populÀra. Det senaste i trenden verkar vara det hÀr med speeddating, nÄgot som tycks ha blivit ett folknöje. Vad kommer nÀsta trend att bli? SvÄrt att sÀga, men mycket tyder pÄ att det finns ett stort intresse för verktyg som hjÀlper oss att se lite djupare under ytan pÄ oss sjÀlva och pÄ de mÀnniskor vi har fÄtt ett intresse för. Det blir allt vanligare att man gör ett partnertest i samband med att man blir medlem pÄ en datingsite.

Att prata om relationer och samtala om problem och lyfta upp dem till ytan har kanske historiskt sett legat kvinnor nÀrmare Àn mÀn. I dagens allt mer relationsinriktade samhÀlle fÄr dessa samtalsÀmnen en allt större plats och genomslag. MÀnniskor som Àr villiga att öppet prata om relationer och sex vinner företrÀde framför de som Àr ointresserade av dessa saker. Med denna trendtolkning sattes arbetet igÄng med att ta fram det som skulle bli Partnertestings RelationStyle- och LoverStyle-analyser.

Arbetet med att ta fram de tester som du finner pÄ Partnertestings hemsida började i februari 2003. Testerna RelationStyle och LoverStyle fÀrdigstÀlldes under 2005. Hemsidans konstruktion och fÀrdigstÀllande har gjorts under 2006.

[omgimage]
ANSVARIG KONSTRUKTÖR OCH SAMORDNARE:

Roger Gustafsson.


COOKIES:
Partnertestings hemsida installerar inga cookies i din dator. Vi gör inga utskick till dig som besökare om du inte uppger att du Àr intresserad av det. Vi sÀljer eller överlÄter INTE vÄra besökares e-mejladresser till tredje part.


POLICY:
Ärlighet. Betyder att spela med öppna kort. Ingen oönskad spam. Tydlighet med vad det kostar.
SÀkerhet. Vi ser det som mycket viktigt att hantera resultaten anonymt och konfidentiellt. Betalningssystemet skall vara sÀkert.


AMBITION:
Exakthet. MÄlsÀttningen Àr att ha precision i frÄgor och utvÀrderingar.
MervÀrde. Ambitionen Àr att övertrÀffa förvÀntningarna.


COPYRIGHTS:

Detta verk Àr skyddat enligt lagen om upphovsrÀtt 1960:729. Kopiering förbjuden. Copyright © 2006-2009. WebTest Sweden AB. All rights reserved.''FELSÖKNING:

''Det gÄr inte att logga in med mitt Test Id och Lösenord.

ÅtgĂ€rd: Var noga med att inte kopiera mer Ă€n exakt de bokstĂ€ver och siffror lösenordet innehĂ„ller. LĂ€ttast Ă€r att dubbelklicka pĂ„ lösenordet, kopiera det och klistra in det.

''''Det kommer inte fram nÄgot fönster nÀr jag trycker pÄ HelskÀrm eller Matcha Test.

''ÅtgĂ€rd: Fönstret har hamnat i aktivitetsfĂ€ltet, vanligtvis lĂ€ngst ner pĂ„ din datorskĂ€rm. Klicka pĂ„ det.

''Jag hittar ingen utvÀrderingstext till mitt testresultat.

ÅtgĂ€rd: Tryck pĂ„ nĂ„gon av knapparna ovanför diagrammet och anvĂ€nd sedan scrollningslisten till höger pĂ„ din skĂ€rm.''''REFERENSMATERIAL:

Bok: Orgasmera mera – vĂ€gar till kvinnlig njutning.
Författare: Ylva Franzén
Utgiven av: Xstory, 2007

''Orgasmera mera Àr en bok skriven för kvinnor som vill förstÄ sig pÄ sin egen kropp bÀttre. Ylva Franzén jobbar som erotikpedagog och har i mer Àn 10 Ärs tid hÄllit kurser för sÄvÀl mÀn som kvinnor. Hennes sakkunskap och praktiska erfarenhet framgÄr i det hon skriver pÄ ett mycket trovÀrdigt och underhÄllande sÀtt.
Boken rekommenderas starkt. Den Àr skriven av en kvinna för kvinnor. Men Àven mÀn som vill lÀra sig bli experter eller virtuoser har helt klart oerhört mycket att lÀra av denna bok pÄ ca 400 sidor. Boken Àr alltsÄ lÄng. Men har man tagit sig igenom den och under tiden tagit sig tid att praktisera kommer sannolikt ens sexliv att se annorlunda ut.


Bok: Sexualitet och hÀlsa
Författare: Birgitta Hulter
Utgiven av: Studentliteratur 2004

Bok: Supersex
Författare: Tracey Cox
Utgiven av: Prisma 2004

Bok: Super''hettsex
Författare: Tracey Cox
Utgiven av: Damm Förlag 2007

Bok: KÀrlekens Nöjen
Författare: Alex Comfort
Utgiven av: Forum 1972

Bok: KĂ€rlekens mystik – tantra och sexuell energi
Författare: Margot Anand
Utgiven av: Energica Förlag AB 1998

Bok: VĂ€gen till orgasm
Författare: Mantak Chia, Maneewan Chia, Douglas
Abrams och Rachel Carlton Abrams.
Utgiven av: N.W Damm & Son.

Bok: Konsten att Àlska med en kvinna
Författare: Lou Paget
Utgiven av: Storm förlag AB 2005

Bok: Konsten att Àlska med en man
Författare: Lou Paget
Utgiven av: Storm förlag AB 2005

Bok: Satisfaction
Författare: Kim Cattrall and Mark Levinsom
Utgiven av: Thorsons 2003

Bok: Älska sensuellt
Författare Linda Sonntag
Utgiven av: Wahlströms 1993

Bok: Erotisk massage
Författare: Anne Hooper
Utgiven av: Albert Bonniers Förlag 2005

Bok: KĂ€rlekens Tao
Författare: Jolan Chang
Utgiven av: Bonniers Fakta Bokfölag AB 1979

Bok: Kvinnan och KĂ€rlekens Tao
Författare: Jolan Chang
Utgiven av: Bonniers Fakta Bokfölag AB 1983

Bok: Lilla Kama Sutra
Författare: Anne Hooper
Utgiven av: Bra böcker 2005

Bok: Erotiska hemligheter
Författare: Nicole Baily
Utgiven av: LevNu/W&W 2007